Bu Yağmur Hiç Dinmeyecek+Disturbed Earth

Filmin Konusu

Bu Yağmur Hiç Dinmeyecek

Film, Suriye’deki savaştan kaçarak kendisine ve ailesine daha iyi hayat kurmak için Ukrayna’ya gelen ve burada da kendisini savaşın içinde bulan 20 yaşındaki Andriy Suleyman’ı takip eden bir belgesel.     

Yönetmen Alina Gorlova, siyah beyaz çektiği bol ödüllü filmi Bu Yağmur Hiç Dinmeyecek’te izleyiciyi insanlığın hiç bitmeyen savaş ve barış döngüsünde etkileyici, görsel açıdan çarpıcı bir yolculuğa çıkarıyor. Suriye’deki iç savaştan Ukrayna’daki çatışmalara uzanan filmde, Andriy’in varoluşu yaşam ve ölümün sonsuz görünen akışıyla resmediliyor.

 Disturbed Earth

Kapalı kapılar ardında toplanan dünyanın önde gelen diplomatları ve askeri uzmanları sahadan gelen tüm raporlar ve ilgili kanıtlara rağmen bir halkın kaderini etkileyecek adımları atmada etkisiz ve kararsızdır. Bir grup adam tartışır, başka yetkililere mesajlar ve talimatlar gönderir, ama asla hiçbir karar alınmaz. Bu esnada, uzaklarda bir trajedi yaşanmaktadır. Sebepler çeşitlidir: Kişisel hırslar, bağnaz önyargılar, fanatik saplantılar… Hepsi bürokrasinin usulüyle uyum içinde ilerler ve yaklaşmakta olan felaket kaçınılmaz hale gelir. Yirminci yüzyılın son soykırımı 1995’te Srebrenica’da, Birleşmiş Milletler’in gözetimi altında meydana gelir. Disturbed Earth bir gün içinde çekilmiş bir tiyatro performansı provası. Belirli bir tarihsel olaydaki tezahürünü gördüğümüz bu bürokratik beceriksizliğin bir başka hali günümüzde halen sürüyor: İklim felaketinin ortasında bürokratlar halen vaktinde karar almaktan aciz.

 

Seanslar

Bu tarihte herhangi bir seans bulunamadı!