Bahçe İşleri+Our Ark

Filmin Konusu

Bahçe İşleri

Güçlü ve kimliği meçhul bir adam garip bir hobi edinmiştir: Gürcistan’ın kıyı bölgelerindeki yerleşimlerden satın aldığı, bazıları 15 katlı bina yüksekliğinde olan asırlık ağaçları kökünden söktürür ve kendine ait özel bahçesindeki koleksiyonuna katar. Bu ebatlarda ağaçların taşınabilmesi için yakın çevrelerindeki peyzajın büyük bir yıkıma uğraması kaçınılmazdır ve çevrede yaşayanlar da bu yıkıma uyum sağlamak zorunda kalır.  

Salome Jashi, bol ödüllü yaratıcı belgeseli Bahçe İşleri’nde bu süreci takip ederken “kök sökmenin” bir metafordan fazlası olduğu zorunlu göç teması üzerine derinlemesine düşünüyor. Ekolojiye erkek iktidarı ve tahakküm kurma eleştirisi üzerinden bakan belgesel, sinemada bu konuya getirilmiş en yenilikçi anlatımlardan birine sahip.


Our Ark

Hayvanları, bitkileri ve objeleri tarayarak yedeklemeye çalışan teknoloji uzmanları, ayak bastığımız dünyanın bir simülasyondan ibaret olduğuna inanan güç sahipleri, içinde yaşamaya başladığımız sanal dünyaların ilk adımlarını atan bilim insanları... 

 

Seanslar

Bu tarihte herhangi bir seans bulunamadı!